Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Αλληλεγγύη




Μια κοινωνία βαθιά πληγωμένη. Σε αυτήν ζούμε, αυτήν αντικρίζουμε καθημερινά. Χιλιάδες ανθρώπους απεγνωσμένους, που αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές ανάγκες επιβίωσης. Πρόσωπα θλιμμένα, σκυφτά, πληγωμένα. Άστεγοι, ρακέντητοι, πεινασμένοι.

Οι περισσότεροι μένουν ασυγκίνητοι μπροστά στις πληγές αυτές. Άλλοι αδιαφορούν, πολλοί έχουν συνηθίσει το θέαμα. Σπάνια κάποιος πράττει και δρα για να αλλάξει την κατάσταση αυτή. Η αλληλεγγύη έχει εκλείψει, σαν να έχει αφυδατωθεί κάθε ίχνος της από τη συμπεριφορά μας. Ο καθένας αιχμάλωτος της προσωπικής του ευδαιμονίας, της ατομικότητάς του, αδιαφορεί για κάθε δράση αλληλεγγύης.
Κανένας πια δε μπορεί να εθελοτυφλεί στην εξαθλίωση που βιώνουν οι συνάνθρωποί μας. Πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα μας, να απλώσουμε το χέρι μας σε αυτούς τους ανθρώπους, και πρέπει να το κάνουμε με την καρδιά μας. Διότι η αλληλεγγύη δεν είναι φιλανθρωπία, ούτε ελεημοσύνη. Είναι τρόπος ζωής.
Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να στηρίξετε την ομάδα αλληλεγγύης, να συμμετάσχετε στις δράσεις της, να προσφέρετε ρούχα, τροφή, φάρμακα, βιβλία και οτιδήποτε άλλο. 

Σας περιμένουμε κάθε Πέμπτη στις 14:30 στον χώρο του Συλλόγου Πολιτικών Επιστημών, στο ισόγειο του κτηρίου ΝΟΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου